Van Debutant tot Bestseller


Marlen Beek-VisserMarlen Bee-Visser (1968) is auteur en manager bedrijfsvoering. Zij woont met haar gezin in Leiderdorp, op steenworp afstand van Leiden, de stad waar zij de middelbare school bezocht en waar zij lange tijd woonde. Marlen studeerde commerciele economie aan de Haagse Hogeschool. In het dagelijks leven combineert zij haar baan op het hoofdkantoor van een kinderopvangorganisatie met het schrijven van boeken en verhalen.

Tot eind 2011 schreef Marlen voornamelijk zakelijke teksten. In de koude decembermaand van het jaar 2011 besloot zij haar creativiteit serieus aan te spreken en begon zij met het schrijven van haar eerste thriller. Om te toetsen of haar werk potentie had deed ze daarnaast mee aan schrijfwedstrijden, waarmee ze in totaal zo'n 15 publicaties in verhalenbundels won. Haar eerste thriller, waarvan ze het onderwerp uiteindelijk niet onderscheidend genoeg vond, staat nog altijd op de harde schijf van haar laptop.

Na dit 'oefenmateriaal' werd het tijd voor het echte werk. Het doel was een boek te schrijven voor een brede doelgroep. Met het bekijken van een uit de hand gelopen auditie van een Britse uitzending van X-Factor was het idee geboren voor haar volgende thriller: in Stem!  volgen we de obsessieve zoektocht van een jonge vrouw, een 'nobody', naar erkenning en waardering. Deelname aan de populaire talentenjacht Stem!  lijkt het antwoord op alle mislukkingen in het leven van de hoofdpersoon. Waarbij het doel de middelen heiligt en elke denkbare grens wordt overschreden. 

Stem! verscheen in april 2015. Inmiddels werkt Marlen aan haar volgende thriller, met de werktitel Meesterdeal.

Marlen: 'schrijven is het in de vertraging lezen van je eigen boek, waarvan je het eind globaal kent, maar waarbij de weg ernaartoe je met regelmaat verrast.'

 

Uitgeverij Ellessy 

 

Wordt het debuut van Marlen Beek-Visser een van de bestseller boeken van 2015?
Onze trailer

Mede mogelijk gemaakt door: